Tuesday, 20 September 2011

Kenali saya

oleh sebab this is my first entry, so eloklah kalau i introduce myself dulu kan.,

1.nama diberi KHADIJAH BINTI ABDUL RAZAK. haaa ni sy rase mende yang paling important to be mentioned sebab rmai kawan2 kat skola dulu yang tak mnyangka ni adlh nme sebenar sy. but honestly, dulu sy sgt tak suka dgn nma khadijah ni. yelah. rse mcm kampung. kuno. ish3.. tapi bila pegi mesir, stiap kali org arab denga nama ni, dorang automatik akan sebut, SubhanAllah, mashaAllah, dan baru aku sedar betapa besarnya maksud nme ni dan insyaAllah sy akan cuba mncontohi akhlak "pemilik" sebenar nme ini sikit demi sikit. insyaAllah :)

2. sy ade brapa siblings ye? jap nak kira. 1,2,3,4,5.....15! hahaa yeah nila anugerah Allah yang sgt besar buat sy. Alhamdulillah :) sy adalah anak yg KE-8. actually mak kandung sy sudah kembali ke Rahmatullah ketika umur sy 4 tahun kerana penyakit breast cancer. dan 2 tahun kemudiannya, ayah sy berkahwin dengan mak tiri sy yg kini sy panggil umi. and 15 org tu actly termasuk 5 org adik tiri yg sy syangi :)

smasa wedding abg saya. anas dan amir.
bergamba sbelum pernikahan abg saya, anas.

smasa mnghantar abg sy, ihsan ke sabah.


3.mmpunyai 9 ANAK sedare. hehee so dlm erti kata lainnya, sy ni boleh dikatakan seroang babysiiter yg terhandal la jugak kan *agak perasan sikit di situ. sbb stiap kali munculnya ank sedara yg baru, ktorang yg free and available ni lah yg kena jadi babysitter. tapi aku sukaa.best sgt sriusly. I LIKE CHILDREN VERY MUCH. tapi dengan syarat dia tak reti bcakap lagi la. kalo dah reti cakap tuu. err. sorry to say la. mnyampeh sikit kot huhu =,= .sorang saje lagi abg atas sy yg tak kawin lagi then its gonna be my turn ! fuh. *dah tua dah aku ni rupenye. takpelah. smoga Allah tentukan jodoh yang terbaik tuk aku nanti :) 

abg saya,anas bsame anaknya(kiri) and ana kakk sulung,aisyah.

anak my sis fatimah yg baru je tak sampai sbulan.

my brother, amir's son.tembam sgt geram !

3. lahir pada 11 october 1991 di Hospital Besar Kelantan dan menetap di kelanatn shinggalah selepas kematian arwah mama, idup kami mula berpindah randah. dr kelantan-alor setar-terengganu-selangor-perak kerana follow ayah sy pindah tempat kejanya dan finally samapi la ayah sy pencen, ayh sy decide tuk menetap di sungai buloh, selangor hinggalah skrg.

sebenarnya dah penat nak pike idea ni so better sy stop kat sini dulu. yelah dah lama rasanya tak mngarang essay bm ni so rase mcm susahh sgt nak pike ayat. haha so insyaAllah sy akan smbung lagi nex time. bubye !

4 comments:

NAni said...

hahaha.kate nak tukar in the nme of Allah?hm dh maju skrang bagus2 ;D ade skill dh ni ok la.go ijah go! :D

eja said...

haha saje je nak sedapkan ati den la tu ;p

Anonymous said...

ooo selame ni sy tatahu pun name betul awk ;p

eja said...

haha sy pon tatau nme betoi awak jugak sbnanye. jgn riso ye :)